Kampüste Yaşam
Sunu Spor ve Tiyatro Salonları

Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde öğrencilerimiz derslerde akıllı tahtalardan yararlanmakta, ayrıca işlenen konuları daha kapsamlı incelemek ve bilgisayar destekli ders yapmak amacıyla sunu salonlarından faydalanmaktadırlar. Böylelikle ezberleyerek öğrenme yerine, uygulamalı eğitimle doğru öğrenmeyi sağlamak mümkün olmaktadır.

325 ve 70 kişilik iki ayrı konferans salonu sadece öğrencilerimizin değil, Karşıyaka’daki farklı kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süre gelen salon ihtiyacını karşılayacak standartta düzenlenerek hizmete sunulmuştur. Büyüklüğü Kampüsümüzün sosyal tesisleri bünyesinde 350 seyirci kapasiteli bir kapalı spor salonu, 2 açık basketbol sahası, 2 açık voleybol sahası, masa tenisi çalışma alanları ile badminton sahası yer almaktadır.

Laboratuvarlar ve Uygulamalı Çalışma Salonları

Öğrencilerimiz Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar laboratuarlarında derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgilerin deneylerini gerçekleştirme ve uygulamalarını yapma fırsatı bulmaktadırlar. Öğrencilerimiz, Resim, Müzik, Seramik, Ritmik Jimnastik, Satranç gibi konularda uygulamalı çalışmalarını da bu etkinlikler için düzenlenmiş özel mekanlarda gerçekleştirmektedirler.

Revir

Okulda rahatsızlanan öğrencimizin, okul  tarafından ilk tedavisi revirlerimizde yapılır. Öğrencinin durumuna göre; ailesine bilgi verilerek bir müdür yardımcısı gözetiminde hastaneye sevki sağlanır.

Mutfak ve Yemekhane

Safa Kampüsü bünyesinde bulunan merkez mutfağımızda günlük olarak hazırlanan yemekler okulumuz yemekhanesinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Öğrencilerin yaş grupları ve günlük olarak almaları gereken besin değerleri sonuçları göz önünde bulundurularak, fiziksel gelişimlerine yardımcı olacak özel menüler Gıda Mühendisimiz tarafından hazırlanmaktadır.
Yemek oluşumunda kalite en çok önem verilen konudur. Ürünlerimiz oluşturulurken kullanılan gıda malzemeleri seçimleri TSE, ISO, HACCP, Türk Gıda Kodeksi ve diğer kalite güvence sistemleri dikkate alınarak yapılmaktadır.

Okul Mağazası

Veli ve öğrencilerimiz okul mağazamızda anaokulundan liseye kadar yazlık ve kışlık tüm okul kıyafetlerini ve kırtasiye ihtiyaçlarını bulabilmektedirler.

KÜTÜPHANELERİMİZ

Kütüphane
Kütüphanemiz, kendi bünyesinde 6.958, merkezi sistemde 29.663 kaynağı kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır.
Kütüphanelerimiz, Dewey Onlu Sınıflama Sistemi’ne göre tasnif edilmiş, açık raf düzeninde hizmet vermektedir. Tüm kaynaklarımız kütüphanelerimizde özel yazılmış bir programa yüklenmiş olup, kaynak ve üye takibi tamamen bu programdan barkod okuyucuları vasıtasıyla yapılmaktadır. Kütüphanelerimiz, kullanıcısının okuma, araştırma, ödev, proje, sunum ve kültürel etkinliklerine cevap verebilmek için her türlü kaynak ve teknolojik alt yapıya sahiptir.

E- PLATFORM

Merve Özel  Koleji, veli ve öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak, öğrencilerimizi çağın teknolojik gerekleri düzeyine eriştirmek amacıyla teknolojiyi günlük okul yaşamının ve eğitimin içerisine yerleştirme çalışmalarını sürdürmektedir.
"Akıllı Kart" ve "Safatv" uygulamalarımızla öğrencilerimizin yaşamı kolaylaşırken, velilerimiz de çocuklarının okul yaşantısıyla ilgili denetim ve hızlı bilgi edinme olanaklarına kavuşmuşlardır. Söz konusu her iki uygulamanın da kullanımına, okul web sitesi ana sayfası üzerindeki (www.mervekoleji.com) "e-bilgi platformu" butonuna tıklayarak geçilebilmektedir.
Akıllı Kartlar, öğrencilerimizin okul yemekhanesinden yararlanmaları ve kantinden alış veriş etmeleri için kullanılmaktadır. Velilerimiz, web sayfası üzerinden e-bilgi platformuna giriş yaparak öğrencilerinin yemek yiyip yemediğini, okul kantinlerinden yaptığı alış verişleri denetleyebilir; çocuklarının okul kantinlerinden yaptığı alışverişlerin içeriğine ya da harcadığı miktara kısıtlama getirebilirler.
OkulNet programı üzerinden velilerimiz, kendilerine verilen kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yaparak öğrencilerinin notlarını, başarı analizlerini, devam durumlarını, okulda yapılacak aktiviteleri, öğretmenlerin çocuklarıyla ilgili gözlemlerini inceleyebilir; okul idarecileri ve öğretmenlere mesaj gönderebilir, ilgili kimselerden mesaj alabilirler.
Bunun dışında, okul idaresine aktif kullanılan bir elektronik posta adresi veren velilerimize her ay düzenli olarak e-bültenler gönderilmekte ve okul yaşamıyla ilgili velilerimizin rutin olarak bilgilendirilmeleri amacıyla velilerimizin iletişim bilgileri güncel tutulmaktadır.

GÜVENLİK

Öğrencilerin güvenliğini sağlamak üzere özel olarak eğitilmiş güvenlik elemanları, okul kampüsü ve çevresinde 365 gün, 24 saat değişik güvenlik noktalarında görev yaparak kampüs güvenliğini en üst noktada sağlamaktadır. Okul binalarının içi, giriş - çıkış noktaları ve kampüsün değişik yerleri, 24 saat boyunca güvenlik kameraları tarafından hiçbir ölü nokta kalmaksızın kontrol altında tutulmaktadır.

OKUL SERVİSLERİ

Okulumuza çeşitli semtlerden geliş ve gidişler servis araçları ile olur. Servis hizmeti yönetimin gözetiminde olan anlaşmalı şirket araçları ile yapılabilir.
Okul denetimindeki servis araçları öğrencilerimizi, oturdukları binanın mümkünse kapısından, değilse ona en yakın noktasından enmniyetle alırlar. Belirlenen saatte servis aracına binecekleri yerde hazır bulunan öğrencilerimiz güvenli bir şekilde okulumuza getirilip, günün sonunda evlerine teslim edilirler.

Nurihas Mah. Ülkü Sok. No: 10 Melikgazi (38030) KAYSERİ/TÜRKİYE

Tel : +90 ( 352 ) 225 58 27 / Faks : +90 ( 352 ) 225 64 88 / bilgi@ozelsafa.k12.tr